Sommerferie og Roskilde Festival, sgu!

I dag blev det min tur til at gå på sommerferie. 1½ måned med koldskål, bare tæer, guitar og sang samt en masse andre godter!

Roskilde Festival 2013

Den første og største happening i min ferie vil være om små 12 dage, når jeg gør min ydmyge og stolte entre på Roskilde Festival. Det vil være mit andet år på festivalen, og jeg er fuld af både ærefrygt og begejstring – navnlig det sidste!…

Forventninger og forestillinger

Sidste år, hvilket var mit første besøg på festivalen, havde jeg fået fortalt en masse derom, og jeg gjorde mig en helvedes masse forestillinger om hele molevitten. Alt hvad jeg havde forestillet mig blev enten gjort til skamme med endnu bedre versioner, og nogle af forestillingerne fandt simpelthen ikke sted, men blev derimod erstattet af en masse andre oplevelser, indtryk og tanker, som jeg slet ikke havde forventet eller forberedt mig på. Ikke at jeg kunne have forberedt mig på dem alligevel.

I år vil jeg garanteret opleve overraskelsen og forvridninger af mine forventninger igen, men jeg har dog en anelse om, at jeg vil tage det hele lidt mere cool. Nu ved jeg trods alt, hvad det går ud på, når man står side om side med 7 random dudes og tøser og pisser op ad hegnet kl. 3 om natten, inden man trasker tilbage til sin camp og fortsætter festlighederne. Jeg ved, hvad det går ud på, når folk laver musikalske optog og frivilligt samler skrald op. Jeg ved, hvad det går ud på, når politibetjente smiler og giver knus og kram til unge og gamle mennesker – nogle fulde, nogle ædru, alle glade.

Musikken – sådan umiddelbart

Til at starte med blev jeg lidt øv over udvalget af koncerter på dette års Roskilde Festival, men jeg er så småt (og omsider!) begyndt at glæde mig til flere og flere koncerter. Sidste år led jeg af en gal tryghedsnarkomani og opholdt mig stort set hele tiden i vores camp, og så derfor ikke lige så mange koncerter, som jeg kunne have ønsket – til stor ærgrelse efterfølgende.

I år har jeg en del navne som jeg bare MÅ opleve. Jeg glæder mig til at bringe alle mine sanser med til koncerterne, og virkelig få valuta for pengene – og mere til! Udover mine egne favoritter har jeg også en del aftaler med kammeraterne på kryds og tværs af campen, om at gå med til hinandens koncerter, so to speak. Dette er helt bestemt også noget, jeg glæder mig til, og jeg er overbevist om, at det vil bidrage til nogle fantastiske oplevelser, og endnu en gang bekræfte min idé om, at ja-hatten nogle gange kan være lidt svær, men at eventuelle ærgrelser er endnu sværere.

Jeg tillader mig at liste 6 bands nedenfor. De 3 første er nogle af mine egne ønsker, og de 3 næste vil være nogle af de koncerter, som respektive kammerater har inviteret mig med til, og som jeg glæder mig lige så meget til at opleve!

1. Jake Bugg – Denne unge englænder flyver durk ind på førstepladsen. Jeg kendte ikke til ham, før han blev offentliggjort i festivalens program, men er siden blevet revet helt omkuld af hans musik, tekster og ikke mindst hans dejlige, nasale stemme. Jeg var meget i tvivl om hvilken sang, jeg skulle sætte ind her i indlægget; Jeg er personligt ekseptionelt vild med hans nummer ‘Some told me’, men vælger alligevel at vise ‘Lightning Bolt’, da det var den allerførste af hans sange, jeg hørte, hvortil jeg instinktivt begyndte at danse rundt og spille luftguitar.

2. Rihanna – Lige siden at jeg som ung, ung teenager, med bøjle i hele kæften og jeg skal komme efter dig, så videoen til ‘Pon de Replay’, har hun simpelthen fascineret mig, både visuelt, musikalsk og hvad angår hendes mange præstationer. Jeg har respekt for den dame! Jeg har (selvfølgelig) hørt på en del kritik af Rihanna, både i sammenhænge udenfor festivalen, men så sandelig også i forbindelse med dette års Roskilde Festival. Det gør mig sådan set ikke noget – hver sin smag, nemlig også min, og jeg skal simpelthen ind og feste med denne store popdiva :)!

3. Kris Kristofferson – Havde du spurgt mig, om jeg ville udskifte Kristofferson med Willie Nelson eller Johnny Cash, så havde jeg smidt alt, hvad jeg havde i hænderne, og skrevet under på kontrakten. Når det så er sagt, så har jeg bestemt intet imod denne rutinerede amerikaner på små 76 år (77 inden festivalen fløjtes i gang), og jeg glæder mig meget til en hyggelig omgang country med en kold fadøl og et par hjemmerullede smøger.

Og så til 3 af de kunstnere, som mine medsammensvorne hiver mig med til ;).

4. Go Go Berlin – Min gode ven og tidligere bandkammerat, Mathias, har snakket rigtig godt om dette danske band. Med langt, krøllet hår, guitar riffs, smadrede jeans og øllerbajere på stribe udgør de i mine øjne og ører et rigtig fedt rockband, og jeg glæder mig sygt meget til at opleve dem om tirsdagen i opvarmningsdagene. Kom med og fyr den af, eh?

5. Sigur Rós – Ja, Mathias har været aktiv med at præsentere mig for en masse dejlige bands, som jeg ikke kendte til i forvejen. Dette meget kontroversielle band fra Island har simpelthen ramt et eller andet i mig. Og blandet med de anekdoter, som Mathias har delt med mig fra tidligere koncerter, så kan jeg simpelthen ikke andet end at glæde mig. Nyd en super lolly sang!

6. Slipknot – Psychosocial, Wait And Bleed, Before I Forget samt Duality – Disse 4 numre er sådan ca., hvad jeg kender/kendte fra Slipknot. Jeg har dog en del nostalgi forbundet med disse numre, og eftersom min anden rigtig gode kammerat, Simon, har en forkærlighed for dette band, så bliver jeg simpelthen også nødt til at tage ind og opleve deres, formodentligt, synderrivende koncert. Jeg har lyttet lidt mere til dem for nylig, i festivalens anledning, og har fundet et nummer som jeg synes særdeles ekvilibristisk om. Det hedder ‘Dead Memories’, og jeg ELSKER især trommerne! Så nu vil jeg linke til den sidste sang i dette indlæg, og sige pænt mange tak for, at du havde lyst til at læse og lytte med :)! Rock on!

-Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *